Začátek sezóny v Městě Touškově

 První závod letošní sezóny se jel v neděli 6. 4. Jako každým rokem, je to první závod Becker cupu Velká cena Města Touškova. Závody startovaly už v devět hodin a tak z časových důvodů jsme museli vstávat hodně brzo. 


Když jsme přijeli na místo konání, tak jsme se vydali projíždět trať jako obvykle. Trať byla docela hezká, ale na můj vkus tam bylo málo techniky. V devět začaly závody kategorií žáků/yň nábor, kde startoval Kýťa a Matyáš. Tato kategorie jela 2×700 metrů, zahrnující start, louku, les, lávku, spoustu zatáček a cíl. A jelikož Kýťa na své nové šestadvacítce jezdí jako blesk,tak po spurtu na pásce obsadil první první místo. Matyáš dojel po pádu šestý.

Pak startovala kategorie žáci/ně nejmladší, kde jako náš reprezentant byla Verča. Tihle závodníci jeli 2×1400 metrů po trati, která se lišila od té pro mladší, protože tam bylo už více techniky, jako sjezdy, výjezdy, potoky, kameny, atd. Jelikož holky starovaly pár minut po klucích, tak Verča byla neustále zaseklá za zbloudilými existencemi opačného pohlaví. To jí připravilo o první místo a připravilo jí to souboj s dalšími holkami o stupně. Nakonec vybojovala druhé místo. 

Následně jela Zuzka stejnou trať,co Verča, jenže 3krát. Vyhrála suverénně start cíl, a taky se tam potýkala s bandou pomalých chlapců, naštěstí stejný problém měly i její soupeřky.

V 10:50 startoval balík 4 kategorií, kde jsem měl tu čest startovat. Měl jsem jet původně 4 kola po 3 kilometrech, ale před startem se rozhodlo, že máme jet pouze tři. Po startu se jelo mírně dokopce po louce, pak technický sjezd a zatáčky. Pak táhlá rovinka, výjezd do sadu, dlouhej prudkej kopec, pak zasloužený technický sjezd. Pak extrémně prudkej kopec, singltrek a dole technika a cíl. Vystartoval jsem překvapivě poslední. Na prvních 100 metrech upadl Tomáš Martinek. Jel jsem ve skupině 4. lidí a v sadu, kde nás Tomáš předjížděl, jsem se za něj zavěsil a jel jsem kousek s ním. Předjel jsem všechny v zadní části pelotonu a měj jsem jen jednoho pronásledovatele. Ten se ke mně přiblížil až na dva metry po prudkém kopci v posledním kole a v cíli jsem mu dal 11 vetřin. Skončil jsem 9. z 14. startujících. 

V tu chvíli startovala i Madla, která vyhrála závod starších žákyň a střihla si kolo navíc, protože si myslela, že jede 3 kola, ale měla jet pouze 2. aspoň pěkně potrénovala.

Ještě dorazilo několik fotek od Vaška (díky !)